Lummiga trädgårdar

 

 

 

19/9 började hjälpa en granne med deras tomt, de är nyinflyttade och de tidigare husägarna hade inte tagit hand om den på flera år.

Jag hade ritat upp tomten med hus, jag tittade på hitta.se/Satelitbild för att se på ett ungefär hur tomten och huset såg ut. När jag kom dit gick vi runt i trädgården och jag skrev upp och tog bilder på alla växter. Vi började klipp/trimma buskar som jag kände till, de andra fick jag slå i boken för att hitta info om, vi rensade även ogräs i rabatter.

20/9: Annika och jag ska beskära äppelträd på en tomt i Björknäs. Vi började med ett lite snedväxt äppelträd, det hade troligen vält och sen fått växa så. Det klippte vi grenarna på så att det skulle växa uppåt istället för snett. Vi fortsatte på ett av de stora träden. Vi upptäckte att det gick elledningar eller telefonledningar genom trädet så vi fick vara väldigt försiktiga när grenarna skulle falla till marken.  Vi skulle ha fortsatt på tisdagen med det regnade så vi fortsatte på torsdagen.

 Annika in action

23/9: Vi fortsatte i Björknäs, de hade en häck runt tomten av plommonbuskar. Vi upptäckte att de växte in i äppelträdet så vi tog bort de och beskar äppelträdet. Det blev väldigt bra. En kvinna stannade till och beundrade träden och frågade vad firman hette som vi jobbade för. Hon hade jobbat som trädgårdsmästare och berättade att många klipper sina träd helt fel. Vi började fundera på att fixa visitkort/flyers som vi kunde dela ut.

 Vi sågade ner några plommonträd och de var så coola inuti.

25-26/9: Thomas följde med till grannarna och grabbarna började klippa häcken runt tomten och tjejerna trimmade buskar, planterade om buskar. Thomas åkte till Bauhaus för att köpa en ny grensax, den från Lidl höll inte så länge. Han köpte även en stångsekatör och en ny liten sekatör. Jag beskar deras plommonträd med nya stångsekatören, det var såå himla roligt så jag var tvungen att stoppa mig själv annars hade det inte blivit något kvar av trädet .

 Under allt gräs hittade vi ölandstok med oranga blommor.

Tomten blev otroligt mycket ljusare, precis som om man tagit bort ett lock.

27/9 Annika och jag klippte i Stureby. Ett körsbärsträd som ägaren vill ha kortare, de kan inte plocka bären som är högst upp. Vi beskar det ganska kraftigt.

De hade även ett gammalt äppelträd som de ville behålla för att barnen kunde ha sin koja i det.