Lummiga trädgårdar

 

 

 

Fick tips om Starta företag-dagen av Thomas, släpade med stackars grannen. Hon har också funderat på att starta eget.  Vi lyssnade på Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket, Tillväxtverket, Försäkringskassan och Tullverket. När vi kom dit var vi fulla med energi och positiv anda men efter lunch hamnade vi i paltkoma.

 (bilden är hämtad från google)

När Försäkringskassan hade pratat en stund så kroknade vi helt och gick därifrån. Vi hoppade över Tullverket.

På Starta företag-dagen fick vi tips om en hemsida som hade samlat ihop alla verk till ett ställe. www.Verksamt.se

När jag kom hem började jag fylla i mina uppgifter där och sparade det innan jag stängde ner sidan. Jag gick in där igen efter någon dag men då var allt borta så jag började om igen och fyllde i ännumer och sparade hela tiden…

Nästa gång jag gick in med min inloggning så fanns det inget kvar. Jag började nästan gråta!

Jag berättade för min jobbcoach och hon sa att hon också hade försökt registrera sitt företag på Verksamt.se men insett att det var krångligt och inget sparades förrän man fyllt i allt.  Hon förslog att jag enbart skulle registrera mitt företag på Skatteverket.

När jag började med det gick det jättebra, jag kom ända till att jag skulle fylla i momsbelopp, ingående och utgående för nästa år… och beräknad vinst… HUR SKA JAG VET DET?

Jag gick in på Företagarecentrum, de ska kunna hjälpa till kostnadsfritt med alla frågor man har vid ”Starta eget” men de hade ingen ledig handläggare just nu så jag mailade de mina funderingar ang. moms mm. Efter en stund struntade jag i det och fyllde bara i lite siffror… NU har jag registrerat mitt företag på Skatteverket.

Hoppas det funkar...